kalorietabelKalorietabel – I det følgende kan du vælge mellem en række fødevarekategorier:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort information om vores kalorietabel

Værdierne i vores kalorietabel tager udgangspunkt i danske fødevarer og er ikke baseret på databaser fra andre lande, dette er gældende for både kalorieindholdet og næringsindholdet.

I vores kalorietabel er kalorieindholdet og næringsindholdet beregnet ud fra et gennemsnit af den såkaldte fødevare. Som i selv ved, findes der en række fødevarer af samme slags, hvor kalorieindholdet og næringsindholdet kan variere en smule. Vi vil dog gøre opmærksom på, at vi under flere af kategorierne ikke har fundet et gennemsnit, men de faktiske værdier af bestemte fødevare (varemærker) – disse findes blandt andet under kategorierne kalorieindhold i alkohol, søde sager, fastfood og plantebaseret mælk og kød.

I de fleste fødevarer er kalorieindholdet per 100 g., vi har dog gjort det nemmere for jer i flere af kategorierne, hvor der er tale om fastfood og drikkevarer – her er kalorieindholdet beregnet per måltid, per glas / dåse og ml.

 

Opbygning af vores kalorietabel

Vi har opdelt vores kalorietabel i 14 forskellige kategorier, hvor der under hver kategori er underkategorier. Der vises alene 10 fødevarer i hver underkategori for at gøre kalorietabellen mere overskuelig, du kan dog både søge og gå videre til næste side. Alle underkategorier er i alfabetisk rækkefølge. Du kan ved hver fødevare se dens kalorieindhold, samt fedt-, kulhydrat- og proteinindhold.